h1

SICURA

januari 24, 2010

En Sicura dykare från ca 1970. Mekaniskt 23 juvelers verk med manuell uppdragning och  datumvisning.

Klockan är i mycket fint skick.

Boett i stort sett helt repfri och tavlan ser ut som ny. Vacker tjock lysmassa på index och visare som fortfarande lyser en stund i mörkret. Bezel går att vrida åt båda håll och datumet växlar som det ska klockan 12. Det finns en repa i vridringen vid kl. 5 och en liten repa i glaset på samma ställe (se bilder). Har ett passande svart läderarmband.

Klockan mäter 34 mm. exkl. kronan och 18 mm. mellan hornen.

Sicura gjorde massor av snygga dykare och kronografer på 70-talet men det är inte ofta man hittar dom i så bra skick som denna.

Sicura är även ett intressant märke eftersom det var Sicuras ägare Ernest Schneider som 1979 tog över ett annat klockmärke från en herre vid namn Willy med efternamn Breitling. Anrika Breitling var på ruinens brant och höll mer eller mindre på att gå i putten pga billiga japanska batteriklockor, en svag schweizisk valuta samt att Willy var sjuk och inte klarade av att styra företaget genom krisen. Sicura köpte rätten att använda namnet Breitling och Willy dog senare samma år. Det är därför det ofta står ”Sicura by Breitling” och liknande i annonser på köp- och säljsidor på nätet.

SÅLD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: