h1

MEMOSAIL REGATTAKRONOGRAF

december 7, 2011

Memosail Regattakronograf med valjoux 7737-verk (märkt ”Memosail”). 70-tal, manuellt uppdrag med tidtagningsfunktion.

Jag citerar mig själv: Memosailklockorna tillverkades för att underlätta starten för tävlingsseglare. Man behövde ha koll på tiden från första skottet, då båtarna ska cirkla runt och hitta sina startpositioner så nära startlinjen som möjligt, till  nästa skott 10 minuter senare då racet drog igång. Memosail var utmärkt att ha på armen så startlinjen kunde brytas i exakt rätt ögonblick och då gärna med bra vind i seglen.

Klockan fungerar alltså så att den räknar ner från 10 till 5 i gult, 5 till 1 i rött och sedan följt av S T A R T i gröna bokstäver på vit bakgrund. Tavlan matar fram ett halvt hack var 30:e sekund. Så egentligen är tidtagningen 15 minuter, om man räknar med START, indelat i tre färger.

Övre knappen sätter igång och stoppar sekundvisaren. Nedre knappen återställer skivan och sätter sekundvisaren i startläge igen kl. 12.

En mycket fin och udda klocka som alltid väcker frågor från nyfikna beundrare. Detta är min tredje Memosail och antagligen inte den sista.

Den runda tjocka boetten mäter 46 x 14 mm exklusive krona. Nytt Tropicband (24 mm) från Modena Watch sitter på och vill man byta följer ett brandgult Hirsch Carbon med på köpet.

Håller tiden bra och alla funktioner fungerar som de ska.

SÅLD!

One comment

  1. Vill köpa klockan!

    Med vänlig hälsning,

    ThomasKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: